Etusivu
Kitaraprojektini no:1
Kitaraprojektini no:2
Kitaraprojektini no:3
Kitaraprojektini no:4
Kitaraprojektini no:5
Kitaraprojektini no:6
Kitaraprojektini no:7
Kitaraprojektini no:8
Kitaraprojektini no:9
Kitaraprojektini no:10
Kitaraprojektini no:11
Kitaraprojektini no:12
Kitaraprojektini no:13
Kitaraprojektini no:14

Helsinki Guitar Show 2006
Erja Lyytinen Kerava 19.8.2006
Bryn Jones Hanko 3.3.2007
The Flaming Sideburns Hanko 3.3.2007

Bichon havanais Peppi
Käämintä härveli
Hotmama
Kotisoittokamoja
Työkalut
Vieraskirja
Linkit

Gibson 175-mallinen

Tämä projekti alkoi jo varsinaisesti Joulukuussa 2003, enpä ole mitään kitaraa näin kauan tehnyt, mutta kyllähän se oli sen arvoista, tuli omasta mielestäni erittäin hyvin onnistunut soitin. Kansi ja pohja vaneria joka laminoitu linnunsilmävaahteraviilulla (ns. tekniikkaviilua) kannen ja pojan muoto prässätty oikeaan muotoon, reunat vaahteraa 8,5cmm, eli koppa normaalia paksumpi, kaula mahonkia joka sävytetty vesipetsillä ja pinnoitettu puuvahalla?, otelauta ja lapa ebenholtsia, (ebony), otelautamerkit helmiäistä. Mikit Gibson P-90, mikkikehikot tein vaahterasta. Reunalistat pvc-muovia "Etolasta 5 euroo kilo".


Valmis

Kuvia 175-mallisesta tekeleestä, ja kuten aikaisemmin niin pintakäsittely se vaikein juttu oli, aluksi sell-lakalla ja hohkakivi polyllä puun syiden tukkiminen, lakkaaminen tapahtui tullolla hieromalla noin 5 kerrosta ja tämän jälkeen sitten selluloosalakkaa mohairilastalla ja aina välillä hionta vesihiontapaperilla. No eihän se putkeen mennyt, liekö johtunut kosteasta ilmasta tai sitten sell lakka ja selluloosalakka eivät pelaa yhteen, alkoi nimittäin parin päivän kuluttua ilmestymään tähden muotoisia hiushalkeamia lakka pintaan. pari uusinta harjoituskertaa ja uskoin jo lopulta ettei onnistu, rupes jo vituttamaan ankarasti, ei muuta kuin hionta ja miettimään mitä tekisi.

Käväisin maalikaupassa ja ostin olikohan se Teknoksen Uretaanilakkaa ja liuotinta, ei muuta kuin lakka ruiskuun ja ruiskuttelemaan, hämmästys oli suuri kun huomasin kuinka helposti tuli peilikiiltävä pinta muutamalla ruiskauksella, podi saunaan kuivumaan ja seuraavana päivänä tutkiskelin pintaa ja se oli tosi hyvä. Että sillee, ainahan sitä jotain uutta oppii, en sitten tiedä olisko pinta tullut puhtaalle puulle niin hyväksi jollei olisi ollut noita sataa kerrosta muita lakkoja pohjalla?

Pintakäsittelyä f-aukon reunalista, helvetin hankala laittaa Kaulan liimaus Liitos onnistui suht hyvin Lauteilla kuivumassa Soittovalmis ilman mikkejä Pientä epäröintiä upotuksen teosta? P-90 Siinä se sitten on, lopultakin valmis 11.jpg Kaula värjätty keltaisella vesipetsillä ja  Clou merkkisellä puuvahalla Takaa 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg Takakanteen tein ns. huoltoluukun.

Muutamia kuvia liittyen projektiin